"Szenvedélyünk minden,
ami a gyógyászatban használatos eszköz!"
06 1 999 5 333
Youtube
Facebook
Letölthető katalógusok / prospektusok
Letölthető ISO 9001


EN
HU
Fehér háttér, fekete beű
Fekete háttér, citromsárga beű
Normál nézet
Normál betűméret
Betűk nagyítása
Betűk kicsinyitése

ArterioAz artériás életkor meghatározásának leghatékonyabb non-invazív eszköze.
A készülék egy vérnyomásmérést követően a mandzsettát az aktuálisan mért szisztolés vérnyomásérték fölé fújja fel (legalább 35 Hgmm-rel). Ezáltal a brachalis artéria okklúziója valósul meg, így a mérés időtartamára (mely csupán 8-20 másodperc - általában 8 mp) megszűnik a vér áramlása az artériában, ez feltétele a mérésnek. Ebben a speciális állapotban (stop-flow condition) az elzáródás helyén, a felfújt mandzsetta felsőhatárán a brachialis artérián mintegy membrán képződik. A centrális vérnyomás változásai, a korai (direkt, P1) és késői (visszaverődött, P2)szisztolés hullámok, valamint a diasztolés hullám, amint elérik ezt az okklúzió képezte határt, mint dobverők egy dob membránján, érzékelhetővé válnak ezen a diafragmán. A felkar szövetei, mint közvetítőközeg – a folyadékok összenyomhatatlanságának következtében – csillapítatlanul továbbítják ezeket a nyomásváltozásokat a bőr és a mandzsetta határához, ahol is kicsi, de érzékelhető térfogat- ill. nyomásváltozásokat generálnak a mandzsettában. Ezeket a piciny, gyenge változásokat, az érkező jeleket az Arteriográf nagy érzékenységű nyomásérzékelője képes detektálni, ezt követően pedig a speciális tonométer felerősíti és szűri azokat. Az Arteriográf az alábbi szakmák képviselőinek nyújt hathatós segítséget prevenciós, diagnosztikai, és a terápia hatását monitorozó munkájuk során:

•Háziorvosok (primer szűrővizsgálatok és a kezelés nyomonkövetése)
•Foglalkozás-egészségügyben dolgozók (szűrővizsgálatok)
•Kardiológusok (non-invazív hemodinamikai monitorozás)
•Nephrológusok (a veseérintettség miatt acceleráló atherosclerosis észlelése)
•Diabetológusok (a különösen nagy vascularis terhelésnek kitett cukorbetegek
érrendszeri monitorozása)
•Szülészek-nőgyógyászok (a preeclampsia, mint endothel betegség kiszűrése illetve a menopausa, mint kardio- vaszkuláris rizikófaktor követése)
•Andrológusok (az erectilis dysfunctio szervi- vagy pszicho- szomatikus eredetének meghatározása)
•Gyermek-kardiológusok (az atherosclerosis gyakran már fiatal korban kimutatható!)
•Élettani, kórélettani tudományos kutatásban résztvevők
•Gyógyszergyári hatásvizsgálatokat végzők (az adott gyógyszer hatása a TPR-re, a pulzushullám terjedési-sebességre, a centrális vérnyomásértékre illetve az dothel funkcióra).